headway vs blinkist

Středočeský kraj ruší další střední školu

Vytisknout
Datum zveřejnění

Středočeské zastupitelstvo schválilo poslední listopadové pondělí další krok k omezování dostupnosti středního školství v kraji. Střední odborná škola a učiliště v Kralupech nad Vltavou se sloučí se střední odbornou školou a učilištěm v Neratovicích, nástupnická škola má být ta neratovická.

Proti kroku vládnoucí koalice ODS, STAN, Pirátů a TOP09, který byl zdůvodněn nízkou naplněností i špatným stavem budovy v Kralupech, protestovali marně žáci, rodiče i další veřejnost. Vznikly dokonce dvě petice, které získaly v krátké době zhruba 4000 a 2000 podpisů.

Školství potřebuje změnu, to si uvědomujeme všichni. Školství potřebuje koncepci, která zohlední dlouhodobě perspektivní a potřebné obory, ale i třeba dopravní dostupnost jednotlivých škol.

Ale rušit školy, které mají několik let menší naplněnost, nevnímat probíhající modernizaci a rostoucí zájem o technické obory, to koncepční rozhodně není.

Po školách v Příbrami, ve Středoklukách a v Jesenici přikročila vládnoucí koalice tedy k dalšímu škrtu - v Kralupech nad Vltavou. Tím vše ale nekončí - v plánu jsou prý zhruba 3 desítky škol. Nenechme to tak!

KSČM nesouhlasila se zrušením učňovských stipendií ani se zrušením žákovského jízdného.

Nesouhlasí s omezováním sítě středního školství, obzvláště technických oborů.

Školství musí dostat konečně zelenou a vzdělání musí být skutečně dostupné!

 

Stanovisko Středočeského KV KSČM 2. 12. 2021

Saturday the 26th. (c) 2012-2024 Zdeněk Štefek