headway vs blinkist

3 otázky Třešničky

Vytisknout
Datum zveřejnění

Anketa středočeské Třešničky se skládala ze tří otázek. Jak byste se charakterizoval? Na jakou oblast byste se chtěl v případě zvolení zaměřit? Co by se podle Vás mělo ve Sněmovně řešit především?

 

Jak byste se charakterizoval?

Ač v současnosti trávím nejvíce času s rozrůstající se rodinou a zabývám se profesně informatikou, jsem dlouhodobým aktivním členem komunistického hnutí, a to již od studentských let. Působil jsem v řadách Komunistického svazu mládeže - několik období jako předseda, byl jsem zapojen do řady mládežnických kampaní, od hnutí proti školnému po iniciativu proti rasismu. Vyzkoušel jsem si práci s lidmi i ve funkcích volených, byl jsem radním pro oblast kultury a památkové péče nebo předsedou patřičného výboru. Aktuálně jsem též stínovým ministrem kultury KSČM, předsedou Komise pro zahraničně politickou strategii a vedoucím sekce kultury Komise sociální strategie ÚV KSČM, vedu také okresní organizaci strany na Praze východ.

Na jakou oblast byste se chtěl v případě zvolení zaměřit?

V případě zvolení bych rád pokračoval ve své gesci, tedy v oblasti kultury, ale neváhal bych se zapojit i do dalších oblastí mého zájmu – do problematiky mládeže, rodin s dětmi, do oblasti vědy a výzkumu, moderních technologií, školství.

Co by se podle Vás mělo ve Sněmovně řešit především?

Poslanci nemají na veřejnosti moc pozitivní obraz, měli bychom se soustředit na minimalizaci politikaření, planého žvanění a papalášství. K řešení jsou přece klíčové problémy naší země, od oblasti bezpečnosti občanů, důstojných podmínek pro život po rozvíjející se bezpečnou ekonomiku. Jsme hrdý na to, že komunisté tuto politiku, politiku „s lidmi pro lidi“ realizují. Dejme jim podporu.

Thursday the 24th. (c) 2012-2024 Zdeněk Štefek